Tarih: 08.10.2024 00:32

Son dakika; Beyrut'a Yeni Hava Saldırısı: Hizbullah'ın Kalesine Bomba Yağdı

Facebook Twitter Linked-in

Son dakika; Beyrut'a Yeni Hava Saldırısı: Hizbullah'ın Kalesine Bomba Yağdı - Sözcü Gazetesi

İsrail, Lübnan’da işgal planını devreye sokarak başkent Beyrut'a yönelik yeni bir hava saldırısı düzenledi. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesi, İsrail tarafından hedef alındı. Saldırının belirli bir hedefe yönelik olduğu belirtilse de detaylar henüz paylaşılmadı.

İsrail, akşam saatlerinde bölgeye bir saldırı daha düzenledi.

Hizbullah da Tel Aviv’in banliyölerindeki bir istihbarat biriminin hedef alındığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Lübnan’dan Tel Aviv bölgesine füzeler fırlatıldığı belirtilerek saldırı doğrulanmış oldu.

Açıklamada Demir Kubbe’nin bazı füzeleri durdurduğunu, geri kalanının ise açık alanlara düştüğü belirtildi.

Orta Doğu’da Gerginlik Tırmanıyor

Gazze ve Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları, bölgedeki gerilimi zirveye taşıdı. İran’ın yüzlerce füze ile gerçekleştirdiği misilleme, büyük bir savaşın kapılarını aralarken, İsrail’in Lübnan’daki hava saldırıları hız kesmeden devam ediyor. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine gönderdiği birliklerle karadan işgal hazırlıklarını sürdürüyor.

Can Kaybı Artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırıları sonucu 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 9 bin 869 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail, Lübnan'ın güneyi ve doğusunun yanı sıra sık sık başkent Beyrut'taki Hizbullah’ın kalesi Dahiye’yi hedef alıyor.

İsrail ve Hizbullah arasındaki karşılıklı hava ve füze saldırılarının bölgedeki tansiyonu daha da yükseltmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-H1BEN5KZ8N