Son dakika... İsrail'den bir suikast daha: Nabil Kaouk öldürüldü! Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu

Son dakika... İsrail'den bir suikast daha: Nabil Kaouk öldürüldü! Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu

Tarih: 30.09.2024 01:48
Son dakika... İsrail

Son dakika... İsrail'den bir suikast daha: Nabil Kaouk öldürüldü! Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu

Hurriyet.com.tr/DIŞ HABERLER

Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2024 09:5629dk okuma

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Beyrut’taki çok katlı bir binanın sığınağına düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetmesi bölgede adeta deprem etkisi yarattı. El Arabiya'nın haberine göre, yeni Hizbullah genel sekreteri Haşim Seyfettin oldu. Al Jazeera Nasrallah'ın ölümünü 'bir dönüm noktası' olarak değerlendirirken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinden Nabil Kaouk'un dün gece Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

00:56 30 Eylül 2024

Pentagon: Ortadoğu'da çatışmanın genişletilmesini engellemeye kararlıyız

Pentagon Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder tarafından paylaşılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Bakanı Lloyd Austin, hafta sonu boyunca ekibiyle, Ortadoğu'daki anlık gelişmeleri takip etti.

Açıklamada, "Kendisi (Austin) ve Savunma Bakanlığı liderleri, bölgedeki ABD vatandaşlarının ve güçlerinin korunmasına, İsrail'in savunulmasına ve caydırma ve diplomasi yoluyla durumun azaltılmasına odaklanmaya devam ediyor." ifadeleri yer aldı.

Pentagon'un açıklamasında, Austin'in, ABD'nin İran ve İran destekli ortaklarının "durumu istismar etmesini veya çatışmayı genişletmesini engellemeye" kararlı olduğu vurgulandı.

Savunma Bakanlığının, bölgede "önemli miktarda yetenek bulundurmaya" ve gelişen güvenlik durumuna göre kuvvetlerini dinamik tutmaya devam ettiği bilgilerine yer verilen açıklamada ayrıca, önümüzdeki günlerde ABD'nin savunma hava desteği yeteneklerinin "daha da güçlendirileceği" vurgulandı.

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıyla Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesi sonrasında ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'daki ABD vatandaşlarından olası çatışmalara karşı "kriz eylem planı" oluşturmaları ve "uzun süreler boyunca yerlerinden ayrılmamaya" hazırlanmaları çağrısında bulunmuştu.

Bölgede çatışmaların artma ihtimaline karşın ülkede kalan ABD vatandaşlarının yakınlarının Lübnan'ı ziyaret etme planlarını yeniden gözden geçirmesi istenmişti.

22:47 29 Eylül 2024

Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu

El Arabiya'nın haberine göre, yeni Hizbullah Genel Sekreteri Haşim Seyfettin oldu

22:33 29 Eylül 2024

Hamas, İsrail'in saldırılarını tehlikeli bir tırmanış olarak nitelendirdi

Hamas, İsrail'in Yemen, Suriye ve Lübnan'a düzenlediği saldırıların bölgede ABD desteğiyle gerçekleşen tehlikeli bir tırmanış olduğunu belirtti.

Hamas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in Yemen'in Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırısı, Hudeyde Limanı'ndaki sivil tesisleri hedef alması ve ayrıca Suriye'ye yönelik saldırılarının, ABD'nin açık desteğiyle Filistin, Lübnan ve bölgede işlediği suçların bir devamı ve tehlikeli bir tırmanış olduğu kaydedildi.

Saldırıların kınandığı ve Yemen halkı ile Husilerin Filistin halkına destek veren pozisyonunun övüldüğü açıklamada, İsrail'in Filistin halkının ya da bölgedeki diğer halkların moralini bozamayacağı ve direnişin kararlılığını kıramayacağı ifade edildi.

İsrail ordusu bugün, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi niteliğindeki Dahiye bölgesi, Bekaa Vadisi ve Lübnan-Suriye sınırına hava saldırıları düzenlediğini duyurmuştu.

İsrail ordusunun Hudeyde'ye düzenlediği hava saldırısında ise 4 kişi ölmüş, 49 kişi yaralanmıştı.

21:09 29 Eylül 2024

İsrail'in saldırılarında 6 Filistinli öldü  

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'nden kaynaklar, kuzeydeki El-Cela Caddesi'nde bulunan Es-Saftavi bölgesinde bir eve düzenlenen saldırıda 1 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampında bir eve düzenlenen saldırıda ise 5 Filistinli öldü, 5'i yaralandı.

Görgü tanıkları hedef alınan 2 evin de tamamen yıkıldığını ve civardaki evlerde büyük hasar oluştuğunu ifade etti.

17:17

İsrail'den Beyrut'ta birçok noktaya saldırı

İsrailden Beyrutta birçok noktaya saldırı

İsrail Lübnan'da yoğun saldırılarına devam ederken, başkent Beyrut'u bir kez daha vurdu. Dahiyeh bölgesi de dahil birçok noktayı hedef alan İsrail ordusu, Hizbullah'a ait silah depolama tesisleri ve altyapı noktalarını hedef aldığını iddia etti.Lübnan güvenlik yetkilisi, Beyrut'taki saldırıyı doğrularken, bölgede yüksek bir patlama sesi duyulduğunu ve dumanların yükseldiğini belirtti.

16:51

Hizbullah Kaouk'un öldürüldüğünü doğruladı

Hizbullah, İsrail'in başkent Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında Önleyici Güvenlik Birimi komutanı ve Merkez Konseyi üyesi Nebil Kavuk'un hayatını kaybettiğini doğruladı.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusu tarafından dün Beyrut'ta Şiilerin çoğunlukta olduğu Şiyah Mahallesi'ne düzenlenen hava saldırısına işaret edildi.

Hizbullah yetkililerinden Kavuk'un söz konusu saldırıda yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, Kavuk'un Hizbullah içinde çeşitli görevler üstlendiğine dikkat çekildi.

16:14

Lübnan Başbakanı Mikati: "Ülke içinde göç edenlerin sayısı bir milyona ulaşabilir"

Lübnan Başbakanı Mikati: Ülke içinde göç edenlerin sayısı bir milyona ulaşabilir

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in devam eden hava saldırıları nedeniyle ülkede yerinden edilenlerin sayısının bir milyona yaklaştığına dikkati çekerek, Lübnan tarihinin en büyük göç dalgasının yaşandığını ifade etti.Başbakan Mikati, İsrail saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerle ilgili şunları söyledi:"İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen 118 bin kişi, 778 sığınma merkezine yerleştirildi. Yerinden edilenlerin gerçek sayısı bundan çok daha fazla ve bir milyona ulaşması mümkündür."

15:50

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail'in Nilfuruşan'ı öldürmesi cevapsız kalmayacak”

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrailin Nilfuruşanı öldürmesi cevapsız kalmayacak”

İsrail Lübnan’a yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam ederken, dünkü saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Operasyonlarından sorumlu komutan yardımcısı Abbas Nilfuruşan'da hayatını kaybetti. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi yaptığı açıklamada, “İsrail'in Nilfuruşan'ı Lübnan'da öldürmesi cevapsız kalmayacak” ifadelerini kullandı.

15:15

Son 10 günde neler yaşandı?

17-18 Eylül: Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazları ve telsizler iki dalga halinde patlatıldı, en az 37 kişi öldü ve binlerce kişi yaralandı.

20 Eylül: İsrail, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye mahallesine saldırı düzenledi ve 55 kişiyi öldürdü.

23 Eylül: İsrail, Lübnan'a büyük bir bombardıman başlattı ve ülkenin güneyinde, doğusunda ve başkentinde belirlediği en az 1300 hedefi vurdu. Tek bir günde 550'den fazla kişi öldürüldü.

25-26 Eylül: İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken, New York'taki BM zirvesinde dünya liderleri gerginliğin azaltılması çağrısında bulundu. (ABD, İngiltere ve AB yönetimi dahil 12 ülke ve organizasyonu ateşkes çağrısı yaptı. İsrail çağrıyı reddetti.

27 Eylül: Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Hizbullah'ı yenme" sözünü sarf ettikten saatler sonra örgütün Beyrut'taki karargahı vuruldu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü.

14:35

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif: "İsrail'e tepki uygun zamanda, İran'ın tercihine göre verilecek"

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif: İsraile tepki uygun zamanda, İranın tercihine göre verilecek

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Stratejik İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için Hizbullah'ın Tahran'daki temsilciliğinde düzenlenen anma törenine katıldı.Törende bir gazetecinin İran'ın İsrail'e muhtemel tepkisine ilişkin sorusu üzerine Zarif, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." ifadelerini kullandı.

14:15

Gazze'de can kaybı 41 bin 595'e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in son 24 saatte bölgede düzenlediği saldırılar sonucu 9 sivilin hayatını kaybettiği, 41 sivilin ise yaralandığı aktarıldı.Saldırıların başlamasından bu yana geçen 359 günün bilançosunun da yer aldığı açıklamada, can kaybının 41 bin 595'e, yaralı sayısının ise 96 bin 251'e yükseldiği bildirildi.

13:40

Eski Fransa Başbakanı Villepin'den "Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da barışın olmayacağı" mesajı

Eski Fransa Başbakanı Villepinden Filistin devleti kurulmadan Orta Doğuda barışın olmayacağı mesajı

Eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a saldırılarını sürdürdüğü Orta Doğu'da Filistin devleti kurulmadan barışın olmayacağını söyledi.Villepin, Fransız kanalı TV5 Monde'a verdiği röportajda, İsrail'in 1948'de toprakları üzerinde kurulmasıyla Filistin halkının zorunlu göçe ve katliamlara maruz kaldıkları Nekbe'nin hala sürdüğünü dile getirdi.Villepin, "1948'de kendi topraklarından mahrum bırakılan bir halk var. 700 bin Filistinli (topraklarından) çıkmak zorunda kaldı ve bu adaletsizlik bugün hala sürüyor." ifadelerini kullandı.

İsrail devletinin, Birleşmiş Milletler (BM) ile aynı dönemde kurulduğunu ve tüm uluslararası toplumun bölgede yaşananlara karşı "özel sorumluluğunun" bulunduğunu söyleyen Villepin, Filistinlilerin uğradığı haksızlığın Filistin devletinin kurulmasıyla düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.Villepin, "Filistin devleti kurulmadan Orta Doğu'da barışın olmayacağını" kaydetti.

12:46

İsrail, Lübnan’ın kuzeyini ve güneyini vurdu: 15 ölü

İsrail Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana sürdürdüğü saldırıları Lübnan’da da sürdürüyor. Lübnan’a gece gündüz bomba yağdıran İsrail ordusu, ülkenin kuzeyindeki Bekaa Vadisi’nde bir evi hedef aldı. Saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında arama çalışmaları sürüyor.Lübnan Ulusal Haber Ajansı’nın (NNA) haberine göre, İsrail’in ülkenin güneyindeki Tyre bölgesinde yer alan Tayr Debba kasabasını bombalaması sonucu ise 4 kişi öldü, çok sayıda kişi ise yaralandı.

12:37

İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdüğü hava saldırıları Beyrut'ta büyük yıkıma neden oldu

İsrailin Hizbullah lideri Nasrallahı öldürdüğü hava saldırıları Beyrutta büyük yıkıma neden oldu

Lübnan medyası, savaş uçaklarının ağır bombalarla gerçekleştirdiği saldırıları, 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaştan bu yana Beyrut'un maruz kaldığı en ağır hava bombardıman olarak niteledi.

Hizbullah lideri Nasrallah ve diğer bazı üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan İsrail hava saldırıları, Beyrut'un Dahiye bölgesinde 6 binayı yerle bir etti.

12:20

Hizbullah'tan İsrail'e misilleme saldırılar sürüyor: Tiberya'ya 8 roket fırlatıldı

İsrail'in saldırılarına karşılık veren Hizbullah Hareketi Tiberya kentine roketli saldırı düzenledi. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki kente Hizbullah tarafından 8 roket fırlatıldığı belirtildi. Açıklamada, roketlerin açık alanlara düştüğü, can kaybına yol açmadığı kaydedildi.Hizbullah tarafından yapılan açıklamada ise, sınırdaki bir askeri karakola Fadi 1 füzeleri fırlatıldığı bildirildi.

12:01

İsrail görüntüleri yayınladı: 'Bunker buster' bomba kullanıldı

İsrail görüntüleri yayınladı: Bunker buster bomba kullanıldı

İsrail Nasrallah'a yönelik saldırı için havalanan F-15i savaş uçaklarının Hatzerim Hava Üssü'nden kalkışını gösteren görüntüleri yayınladı ve saldırıda 'Bunker buster' (Sığınak Avcısı) bombaların kullanıldığını doğruladı.New York Times'da yer alan bilgilere göre İsrail'in kullandığı sekiz F-15I jeti, Amerikan yapımı hassas güdüm sistemine sahip en az 15 adet mühimmatla donatılmıştı.

11:54

İsrail Ordusu Nabil Kaouk'u suikastla öldürdüklerini duyurdu

İsrail Ordusu Nabil Kaouku suikastla öldürdüklerini duyurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi Komutanı ve Yürütme Konseyi Üyesi Nebil Kaouk’un düzenlenen saldırı sonucu öldürüldüğünü duyurdu.IDF’ten yapılan açıklamada, “Hizbullah’ın Önleyici Güvenlik Birimi Komutanı ve Yürütme Konseyi Üyesi Nebil Kaouk IDF'in hassas bir saldırısı sonucu öldürüldü. Kaouk, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarına yakındı ve İsrail Devleti ve vatandaşlarına yönelik saldırılara doğrudan katıldı. Hizbullah'a 1980'lerde katılmış ve Operasyon Konseyi'nde güney bölgesi komutan yardımcılığı, güney bölgesi komutanlığı ve Operasyon Konseyi komutan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, alanında önemli bir uzmanlık kaynağı olarak görülmüştür. IDF, Hizbullah komutanlarını vurmaya ve ortadan kaldırmaya devam edecek ve İsrail Devleti vatandaşlarını tehdit eden herkese karşı harekete geçecektir” denildi.

11:47

Almanya'da "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada paylaşanlara vatandaşlık verilmeyecek

Almanyada Nehirden denize sloganını sosyal medyada paylaşanlara vatandaşlık verilmeyecek

Kuzey Almanya Radyo ve Televizyon (NDR) Kurumunun haberinde, "Nehirden denize" sloganını sosyal medyada kullananların, beğenenlerin ve yorumlayanların Alman vatandaşı olamayacağı kaydedildi. Haberde, İçişleri Bakanlığının Alman vatandaşlığına geçecekler için hazırladığı yönetmelikte "Nehirden denize" sloganı gerekçe gösterilerek vatandaşlık verilmeyeceğinin belirtildiği aktarıldı.

"Nehirden denize" sloganının geçmişi 1960'lı yıllara dayanıyor. O dönemde Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) tarafından kullanılan slogan Filistin'in Ürdün (Şeria) Nehri'nden Akdeniz'e, yani İsrail topraklarına kadar tamamen özgürleştirilmesinin amaçlandığını ifade ediyor.Almanya'da çifte vatandaşlık yasası 27 Haziran'da yürürlüğe girmişti.

11:20

Biden'dan Nasrallah açıklaması

Bidendan Nasrallah açıklaması

Biden, Hizbullah liderinin öldürülmesinin 'adaletin bir ölçüsü' olduğunu söyledi.Beyaz Saray’dan paylaşılan ve ABD Başkanı Joe Biden tarafından kaleme alınan mesajda, şu ifadeler yer aldı:

“Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, kırk yıllık terör saltanatı boyunca yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu. İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybetmesi, aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de bulunduğu çok sayıdaki kurbanı için bir adalet ölçüsüdür. Nasrallah'ı öldüren saldırı, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın katliamıyla başlayan çatışmanın daha geniş bir bağlamında gerçekleşti. Nasrallah ertesi gün Hamas'la el ele verme ve İsrail'e karşı ‘kuzey cephesi’ adını verdiği bir cephe açma kararı aldı. Amerika Birleşik Devletleri İsrail'in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını tamamen desteklemektedir. Daha dün Savunma Bakanıma, saldırganlığı caydırmak ve daha geniş çaplı bir bölgesel savaş riskini azaltmak üzere Orta Doğu bölgesindeki ABD askeri güçlerinin savunma pozisyonunu daha da güçlendirmesi talimatını verdim.”

11:05

İngiltere Dışişleri Bakanlığı: Lübnan’a gitmeyin, Lübnan’daysanız ayrılın

İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi (FCDO), Lübnan’a seyahat edilmemesi, Lübnan’daki İngiliz vatandaşlarının da ülkeden ayrılması çağrısında bulundu.

FCDO’dan yapılan açıklamada, “FCDO, İsrail, Lübnan Hizbullahı ve Lübnan'daki diğer devlet dışı aktörler arasında devam eden çatışmalarla ilgili riskler nedeniyle Lübnan'a seyahat edilmemesini ve Lübnan'da bulunan herkesin ülkeyi derhal terk etmesini tavsiye etmektedir. Lübnan'da, başta İsrail sınırı olmak üzere, Bekaa Vadisi ve Litani nehrinin kuzeyi de dâhil olmak üzere ülkenin diğer bölgelerinde de havan ve topçu atışları ile hava saldırıları devam etmektedir. Güney Beyrut, 20 Eylül'de yüzlerce kişinin yaralandığı bir saldırı da dâhil olmak üzere defalarca hava saldırılarına hedef olmuştur. 28 Eylül'de Lübnanlı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail'in Beyrut'un güneyinde düzenlediği bir hava saldırısında öldüğü doğrulandı. Duyuru üzerine Lübnan'da kutlama amaçlı silah sesleri duyulduğu ve protesto gösterileri düzenlendiği bildiriliyor. Durum hızla tırmanabilir ve daha geniş bölge için risk oluşturabilir. Dikkatli olun, gösterilerden kaçının ve gelişmeler için yerel medyayı izleyin” denildi.

10:30

ABD, Lübnan'a en üst seviyedeki seyahat uyarısını yineledi

ABD Dışişleri Bakanlığı, "değişken ve öngörülemez güvenlik durumu" nedeniyle Lübnan'a en yüksek 4. seviyedeki seyahat uyarısının sürdüğünü bildirerek, Beyrut Büyükelçiliği çalışanlarının aileleri ile görevleri acil olmayan personelin ülkeden ayrılması talimatını verdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "terör, sivil itaatsizlik, silahlı çatışma, suç, kaçırılma, patlamamış mayınlar ve silahlı çatışma riski sebebiyle Lübnan'a seyahat edilmemesi" gerektiği bildirildi.

"Öngörülemez güvenlik durumu" dolayısıyla Beyrut Büyükelçiliği çalışanlarının ailelerine ve görevleri acil olmayan personele ülkeden ayrılmaları talimatı verilen açıklamada, Lübnan'da kalmayı tercih edenlere "durumun kötüleşmesi halinde sığınaklar için hazırlıklı olmaları" uyarısı yapıldı.

Açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki, Suriye sınırı yakınlarındaki ve mülteci yerleşim yerlerindeki ABD vatandaşlarına bu bölgeleri "derhal terk etmeleri" çağrısı yapılarak, Beyrut Büyükelçiliğinin durumun kötüleşmesi halinde ülkede kalmayı tercih eden vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştiremeyebileceği uyarısında bulunuldu.

09:46

Nasrallah'ın ölümü bir dönüm noktası

Nasrallahın ölümü bir dönüm noktası

Al Jazeera'da yer alan bilgilere göre, Nasrallah Lübnan'ın tartışmasız en güçlü adamı olarak görülüyordu.İsrail'in gerçekleştirdiği suikast sonrası destekçileri bundan sonra ne olacağı konusunda endişeli çünkü hepsi Nasrallah'ı onları koruyan bir baba figürü olarak görüyordu. Dolayısıyla Nasralah'n ölümü hem Lünanhalkı hem de Hizbullah için bir dönüm noktası.

Hizbullah dün yaptığı açıklama ile İsrail'e karşı mücadeleye devam edeceğini belirterek meydan okudu. Ancak Al Jazeera'ya göre grup, komuta ve kontrol yapısının sağlam olduğunu, liderliğinin hâlâ işlevsel olduğunu kanıtlamak gibi zor bir görevle karşı karşıya.

09:20

İran Nasrallah'ın öldürülmesine nasıl cevap verecek? Pezeşkiyan'dan tuzak uyarısı

ABD'li New York Times gazetesinde yer alan bilgilere göre, İran hükümeti içinde, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesine nasıl yanıt verileceği konusunda görüş ayrılıkları var. Haberde İran liderliğindeki muhafazakarların, Tahran'ın en güçlü şekilde verilmesi yönünde baskı yaptığı, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan liderliğindeki ılımlıların ise itidal çağrısı yaptığı iddia edildi.

Gazetenin iddiasına göre Pezeşkiyan, bunun Netanyahu'nun savaşı genişletmek için kurduğu bir tuzak olduğunu düşünüyor ve İran'ın bu tuzağa düşmemesi gerektiğini belirtiyor.

Nasrallah'ı tanıyan ismi açıklanmayan dört İranlı yetkili NYT'ye yaptıkları açıklamada İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in arkadaşının ölümüyle derinden sarsıldığını, yas tuttuğunu ancak sakin ve pragmatik bir duruş sergilediğini söylediler.

09:00

NYT: İsrail, 'hassas istihbarat görevleri' için gizli komandoları Lübnan'ın derinliklerine gönderdi

ABD'li New York Times gazetesi İsrail'in 2006'da sona eren İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana güçlü bir istihbarat örgütü kurmak için çalıştığını yazdı ve İsrail'in "hassas istihbarat görevleri" yürütmek üzere "Lübnan'ın derinliklerine" gizli komandolar gönderdiğini iddia etti.

Haberde İsrail Savunma Kuvvetleri'nin 8200 numaralı istihbarat biriminin Hizbullah'ın cep telefonlarını ve diğer iletişimlerini izleyip engellemek için siber araçlar geliştirdiği ve muharebe saflarında yeni ekipler oluşturduğu yazıldı.

08:30

İsrail sınır operasyonlarına başlamış olabilir

İsrail sınır operasyonlarına başlamış olabilir

İki ABD'li yetkili ABC News'e yaptıkları açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Hizbullah mevzilerini yok etmek için Lübnan sınırında küçük çaplı operasyonlara başlamış olabileceğini veya başlamak üzere olduğunu iddia etti. Yetkililer İsrail'in Lübnan'a tam kapsamlı bir kara harekâtı başlatıp başlatmamaya henüz karar vermediğini, ancak başlatırlarsa da kapsamının muhtemelen sınırlı olacağını söylediler.

08:15

İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın güneyi ve doğusu ile Beyrut'un Dahiye bölgesine saldırısında 4 kişi öldü

İsrail savaş uçaklarının, Lübnanın güneyi ve doğusu ile Beyrutun Dahiye bölgesine saldırısında 4 kişi öldü

İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde Beyrut'un Dahiye bölgesi, Sur kenti ile ülkenin güneyi ve doğusundaki bazı bölgelere yoğun saldırılar düzenledi. Bölgedeki AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlenen saldırılar sonucunda yangınlar çıktı.

Hava saldırılarına hedef olan binalar ve çevresinde büyük tahribat meydana geldi. Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, ülkenin güneyindeki Sur kentine bağlı Tayr Debba beldesindeki İslami Mesaj İzci Derneğine bağlı sivil savunma merkezi İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail savaş uçakları, güneydeki Kefr Şuba, Kefr Kila, doğudaki Hermel kenti ve çevresine de yoğun saldırılar düzenledi.

07:30

Suriye'de İran destekli gruplar ile ABD güçleri arasında karşılıklı saldırı düzenlendi

Suriyede İran destekli gruplar ile ABD güçleri arasında karşılıklı saldırı düzenlendi

AA'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Fırat Nehri'n batı yakasında konuşlu İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ne roket saldırısı gerçekleştirdi.ABD üssünün bulunduğu bölgede güçlü patlamalar duyulurken, saldırıda zayiat olup olmadığı bilinmiyor.Söz konusu saldırıya karşılık olarak ABD'ye bağlı hava araçları da Deyrizor kent merkezinde Harabeş, Bursaid ile Sinaa mahallesinde ve Elbukemal ilçesindeki Herri köyünde İran destekli gruplara ait askeri noktaları hedef aldı.Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

07:00

Husiler, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını açıkladı

Husiler, İsrail’in Ben Gurion Havalimanını balistik füzeyle vurduklarını açıkladı

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "(Husilerin kontrolündeki) Yemen silahlı kuvvetlerine bağlı füze birliği, Tel Aviv'deki Yafa Havalimanını (Ben Gurion) Filistin 2 tipi balistik füzeyle vurdu." ifadesini kullandı.

Seri, saldırının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarından sonra New York'tan gelişinin ardından" gerçekleştiğini belirtti.Seri, İsrail’in işlediği suçlara karşılık olarak "daha fazla misillemede bulunmaya" ve Gazze ile Lübnan'ı savunmak adına "gerektiğinde gerilimi artırmaktan çekinmeyeceklerini" ifade etti.

06:30

İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı Halevi'yle Lübnan'a saldırıları genişletmeyi görüştü

İsrail Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı Haleviyle Lübnana saldırıları genişletmeyi görüştü

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenledikleri hava saldırısıyla Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile "Lübnan'da saldırıların genişletilmesini" görüştü.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Gallant, Halevi ve kurmay kademesi, güvenlik durum değerlendirme toplantısı yaptı. Görüşmede, İsrail ordusunun "kuzeydeki faaliyetlerinin genişletilmesinin ele alındığı" aktarıldı.İsrail basınında çıkan haberlerde, Lübnan'a sınırlı da olsa kara saldırısının değerlendirildiği aktarıldı.


Bursa'da 7 yaşındaki Aslıhan, sattığı dergilerle Gazzeliler için 40 bin lira topladı

ABD'nin İsrail'den, İran'a olası saldırısını yumuşatmasını istediği iddia edildi

İtalya Başbakanı Meloni'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hükümetlerarası zirve daveti

İtalya'daki Milano Devlet Üniversitesi, İsrail'deki Reichman Üniversitesiyle anlaşmalarını dondurdu

BM: İsrail'in BM'ye yönelik engellemeleri can kaybına neden oluyor

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 11 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

Meksika'nın tıbbi bitkileri Nevşehir'deki resim sergisinde tanıtıldı

Hamas: İsrail, Gazze'nin kuzeyinde dünyanın gözü önünde en korkunç göçe zorlama planını uyguluyor

Putin, Rusya ile Çin ticaretinin "olumsuz dış etkilere rağmen" büyüdüğünü belirtti

Borsa günü yükselişle tamamladı

IMF, küresel finansal kırılganlıkların olumsuz şokları artırabileceği uyarısında bulundu

AP milletvekilleri AB'ye "İsrail konusundaki kırmızı çizgisini" sordu

Gazze'nin kuzeyindekiler, İsrail saldırılarında ölen yakınlarını kefensiz defnediyor

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretsiz olacak

Rize'de heyelan riski nedeniyle 13 ev tahliye edildi

Osmaniye'de çıkan orman yangını söndürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin çocuklarını mankurtlaştıranların sonu iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur

Bakan Fidan, Cibuti Dışişleri Bakanı Youssouf ile telefonda görüştü

Milli Savunma Bakanı Güler: 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuz doğrultusunda stratejik adımlar atmaktayız

İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken görüştü

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasının 18 aylık kronolojisi

Afrika'nın en güney ucunda, iki okyanus manzarası sunan doğa yolculuğu: Cape Agulhas Ulusal Parkı

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da ileri teknolojilerini sergiliyor

Avrupa Parlamentosu Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya 35 milyar avro kredi verilmesini onayladı

Avrupa Toplantılar ve Etkinlikler Konferansı 2025, İstanbul'da gerçekleştirilecek

Hakkari'de sağlık ekipleri, erken teşhisle hayat kurtarmak için köy köy dolaşıyor

Tekirdağ'da lodos nedeniyle sahilde kırmızı yosun birikti

Oyuncu Suphi Tekniker için Harbiye'de tören düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Netanyahu ve çetesi Orta Doğu'da büyük bir ateş çukuru açmıştır

Beşiktaş, Mehmet Tuğra Yeşilyurt’la profesyonel sözleşme imzaladı

Yükleniyor