ÖMER LÜTFİ ERSÖZ


GAZZE’DE; SİYONİST İSRAİL’İN YAPTIĞIVAHŞET, SOYKIRIM ACİLEN DURDURULMALI…

GAZZE’DE; SİYONİST İSRAİL’İN YAPTIĞIVAHŞET, SOYKIRIM ACİLEN DURDURULMALI…


GAZZE’DE; SİYONİST İSRAİL’İN YAPTIĞI VAHŞET, SOYKIRIM ACİLEN DURDURULMALI…

      Gazze, Filistin’de; Siyonist İsrail’in yaptığı tam anlamı ile vahşettir, eşkıyalıktır, soykırımdır ve zulümdür. Bu güne kadar yaptıkları Zulümlerin sonucunda hiçbir yaptırımın yapılmaması, Dünya Ülkeleri tarafından seyirci kalınmış olması, İsrail’i daha da cesaretlendirmiştir. Lanetli Siyonistler; Gazze deki Müslümanları dünyanın ikiyüzlü sahte bakışlı insanlarının gözleri önünde hiç çekinmeden vahşice öldürerek zulümlerine devam etmektedirler.

Siyonist İsrail, emperyalist Amerika ve Avrupa’nın desteğini aldığı için hiç çekinmeden topraklarını işgal ettiği Gazze’nin halkına kadın, çocuk, yaşlı, sivil diye ayırt etmeden yetmiş beş yıldır her türlü zulmü yapagelmiş, bugünlerde bu zulümlerini daha da artırmışlardır. Siyonist İsrail’in zulmü acilen durdurulmalı…

    Birleşmiş Milletler üyesi 195 Ülkeden 145’i Filistin Devletini tanımış olmasına, bugüne kadar Birleşmiş Milletlerde İsrail’in aleyhine 80 karar alınmış olmasına rağmen maalesef hiç biri uygulanmamış herhangi bir yaptırımda yapılmamıştır. Bu yapı mutlaka acilen değiştirilmelidir. Alınan kararların uygulanması için Ülkelerin askeri güçlerini birleştirip mutlaka ne pahasına olursa olsun müdahil olunmalıdır. Türkiye’miz bu konuda elinden geleni bugüne kadar yapmak için hep ön planda olmuştur bu konuda da öncü olacaktır. Şuan Mehmetçiğimiz Suriye de, Irakta başta Amerika olmak suretiyle bütün emperyalistlerle savaşmaktadır. Her birini alt ede ede İnşâAllah yakın gelecekte de İsrail’e girecek gözyaşlarını dindirip mazlumların yüzlerini güldürecektir. İsrail yaptığı bu katliamlardan sonra tarih sahnesinde uzun süre kalamayacak arz-ı mevûd emellerine ulaşamayacak çok yakın gelecekte yıkılacaktır.

      Bugüne kadar birçok ülkenin halkları hangi inançtan olurlarsa olsunlar tepkilerini göstermişler ve göstermeye devam etmektedirler. Türkiye’miz bu konuda öncülerdendir. Her yerde tepkiler verilmekte İstanbul’da düzenlenen 1,5 Milyonun katıldığı ve Cumhurbaşkanımızın hislerimize tercüman olan konuşması takdire şayandır. İnanıyorum ki her türlü maddi manevi destek verilmekte, çözüm sağlanamaz ise oluşturulacak bir askeri güç ile Birleşmiş Milletlerde alınan kararların gereğinin yapılacağına inanıyorum. İsrail yenilecek Netanyahu ve ekibi savaş suçlusu olarak mutlaka yargılandığı davada cezalandırılacaktır. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti mutlaka ama mutlaka kurulacaktır.

     Haklarını teslim etmemiz gerekir ki, İsrail içinde, Amerika da Siyonist olmayan Yahudiler Siyonist İsrail devletinin yaptığı zulümleri kabul etmediklerini acilen Gazze işgalinin durdurulması gerektiğini haykırmaktadırlar. Bunlar insanlık adına güzel gelişmelerdir. Umarım artarak devam eder ve olumlu sonuçlara vesile olunur. İçinde birazcık vicdanı olan insanlar ellerinden gelen yardımları acilen yapmaları gerekir. Yeryüzünde artık sevgi, hoşgörü, adalet hâkim olsun. Yüzümüzden tebessüm ağzımızdan duâ noksan olmasın. Yarınlarımız da barış, huzur ve mutluluk hayatımıza hâkim olsun. Çocuklar, kadınlar, ihtiyarlar, siviller ölmesin.

    Dünya’nın birçok yerinde yapılan zulüm, işkence, vahşet, kan, gözyaşı vb. olumsuzlukların hemen hemen büyük çoğunluğu Müslümanların yaşadıkları coğrafyalarda, Müslümanlara reva görülmektedir. Bu yaşanan olumsuzlukları görmemek için kör, duymamak için sağır ve anlamamak içinse akılsız olmak lâzım gelmektedir. Birlik ve beraberliği koruduğumuz sürece başarılı olmamız kaçınılmaz olacaktır. Riyakâr batı, Dünya’nın birçok yerinde zulümler yapmakta kendilerinin dışındakileri insan olarak bile görmemektedirler. Günümüz Müslümanlarının en çok ihtiyaç duydukları konulardan birisi, beklide en önemlisi, birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik ruhunu kaybeden toplumlar, ülkeler her şeylerini kaybetmek zorunda kalırlar. Fertleri birbirine düşmüş milletler, yok olup gitmeye mahkûmdurlar. Tarih bunun en büyük şahididir. Dinimiz İslâm, birlik, beraberlik, kardeşlik hukukunu emretmiş, fitne ve tefrikanın da son derecede tehlikeli olduğunu da açıkça belirtmiştir. Her birimiz elimizden gelen maddi ve manevi unsurlarımızı seferber ederek, Gazze’deki Siyonist İsrail işgalini durdurmak için çalışmalıyız

    Siyonist İsrail vahşetine insanlığın ve ülkelerin büyük çoğunluğu karşı çıkmaktadır. Bu birliktelik sonucu vahşet mutlaka durdurulacak, zalimlere hesap sorulacaktır. Ben bir fert olarak ne yapabilirim diyenlere öncelikle İsrail mallarını alıp destek olma diyorum. Sonra Gazzeli mağdur kardeşlerimize maddi gücümüzün yettiği kadar maddi destek yapmalıyız. Bahsettiğim bu hususlar fiili duâdır. Fiili duâlarımızı yaptıktan sonra sözlü duâlarımızı da yaparak olumlu sonuçlar almaya çalışmalıyız.   Bu savaşa karşı çıkan devletlerin yöneticileri de mutlaka bir yolunu bulup Gazzeli mazlumlara silah yardımında bulunmalıdırlar. Esasında İslam Teşkilatı üyesi ülkeler, İki Milyarlık Müslümanlar tükürseler boğacakları Siyonist İsrail’den değil Allah (c.c.)’tan korkmalıdırlar. Gazze’ye karadan girip savaşamayan alçaklar havadan çocuk, kadın, sivil demeden bombalamaktadır. Gazzeli kardeşlerimiz imkânsızlıklara rağmen dünyayı sömüren elindeki son model teknolojiyi sürekli olarak İsrail’e veren güçlere çarşı Kassam Tugayları destanlar yazmıştır. Ellerinde bir de savaş uçağı ve hava savunma sistemleri olsaydı yedisinden yetmişine ölümü öldüren şehadete susamış mücahitler tek başlarına İsrail ve destekçilerini yerle bir ederdi. O günlerde yakın İnşâAllah.

    İslam Teşkilatına üye ülkeler ne pahasına olursa olsun İsrail’e müdahil olmalı savaş durdurmalıdır. Aksi halde savaş bütün ülkelere teker teker gelecektir. Şunu unutmayalım ki; ‘zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.’  Zulüm kimden gelirse gelsin, gücüne ve konumuna bakılmaksızın karşı konulmalıdır. Nice Zalim; Firavunlar, Nemrutlar, Ebu Cehiller gelip geçmişler hepsi de eninde sonunda belalarını bulmuşlardır. Şu unutulmamalıdır ki, Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Siyonist İsrail’in berbat olacağı günlerde yakındır inşâAllah.

   Allah (c.c.); her birimize, hakkıyla, İslam kardeşliğine sarılmayı, birlik, beraberlik içinde zalimlere karşı gerekenleri yapıp mazlumların yüzlerinin güldüğü günleri en kısa sürede nasip eylesin. Sıhhat ve afiyetler dilerim.

omerlutfiersoz@gmail.com

Türk sanayiciler Almanya'nın otomotiv endüstrisi ithalatında ilk 10'a girmeyi hedefliyor

Trabzon'da isabella üzümünün sofralara yolculuğu başladı

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci'den "Çelik Kubbe" açıklaması

Antalya'da otellerin doluluk oranı eylülde de yüksek

Gıda fiyatlarındaki düşüş azalan enerji maliyetleriyle hız kazanabilir

Kömürhan Köprüsü'ne, Uluslararası Yol Federasyonu'ndan ödül

Lisanslı depo işletmelerinde kefalet işlemlerine ilişkin düzenleme yapıldı

Talep düşüşü Brent petrolün son 3 yılın en düşük seviyeleri görmesine neden oldu

Türkiye'de 6 ayda verilen yatırım teşvik belgelerinde imalat sektörü başı çekti

Türkiye ile Ürdün, sağlık, gıda ve bilgi teknolojileri alanında ortak projeleri destekleyecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 11 12
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 9 10
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 3 3 0 0 6 9
5.Eyüpspor 4 2 0 2 4 8
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Göztepe 4 1 0 3 2 6
9.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
10.Kasımpaşa 4 1 1 2 0 5
11.Antalyaspor 4 1 2 1 -4 4
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -1 3
14.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
15.Trabzonspor 2 0 0 2 0 2
16.Alanyaspor 4 0 2 2 -5 2
17.Kayserispor 2 0 1 1 -1 1
18.Hatayspor 4 0 3 1 -5 1
19.Adana Demirspor 4 0 3 1 -6 1