ÖMER LÜTFİ ERSÖZ


GÖNÜL LİSANI

GÖNÜL LİSANI


GÖNÜL LİSANI

    Malumunuz önceki yıllarda;  Damıtılmış Damlalar, Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed  Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin Hayatı, Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları ve Helâk Olan Kavimler, Görünmeyen İki Düşman Biri Nefsin Biri Şeytan, Sünnet Düşmanlığının Sebepleri ile Çocuklara yönelik olarak da Topal Veyis (Veysel), Güzel Ahlâklı İbrahim, Hayvanlarla Konuşan Süleyman, Sabırlı Nuh’un Buharlı Gemisi, Mağarada Uyuyanlar (Ashab-ı Kehf) ve Güzel Yüzlü Yusuf kitaplarım yayınlanmıştı. Şimdi de ilk Şiir kitabım ‘Gönül Lisanı’ yayınlandı. Toplamda bugüne kadar yayınlanmış olan Kitap sayım 12 (on iki ) oldu. Rabbimiz’e sonsuz şükürler olsun. Elhamdülillah.

     Şiir kitabımın oluşmasında en baştan itibaren bilgi, birikimi, samimi, içten yönlendirmesi ile desteğini gördüğüm Şair-Yazar Tayyar YILDIRIM Kardeşime Komutanıma en kalbî şükranlarımı arz eder, Şiir Kitabıma yazdığı Takrîz’den bir bölümü ekte sunuyorum: “Şiir, insanın gönül selidir. Bir kez coştu mu önüne gelen bütün engelleri yıkar, devirir. Sevgiye giden yollardaki bütün engelleri ortadan kaldırıp kişiyi hedefe ulaştırır şiir. Şiirin bu özelliğini keşfeden insanlar, şiire öyle bir müptela olurlar ki şiir onları bıraksa bile onlar şiiri bırakamazlar. İnsanlar, normal konuşma süreci içinde diyemedikleri, açılamadıkları konuları şiirle ifade etmeye, dertlerini, dermanlarını, sevgilerini, öfkelerini, heyecanlarını, hedeflerini, başarılarını, başarısızlıklarını, özlemlerini hulasa insana dair ne kadar haslet varsa hepsini şiirle izah etmeye, duyurmaya çalışırlar. Şiir gerçek bir sanattır. Cümleleri estetik bir şekilde dizme, ifadeleri söz sanatına çevirme alanıdır. Bunu becerebilen kişilere “şair” daha geniş anlamda, “sanatkâr” diyoruz. Ancak “şair” ve “sanatkâr” mertebesine ulaşmanın en iyi yolu, çok okumak ve edebiyata mal olmuş ustaların şiirlerini incelemek, irdelemekten geçer. Ömer Lütfi Ersöz kardeşimizin, şiire olan sevgisi, hitabet gücü ve mütevazılığı bu yolda ilerleyeceğine dair en önemli göstergelerdir. Kendisine şiir yolunda üstün başarılar diliyor, Kitabının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

     İlk Kitabım ‘Damıtılmış Damlalar’ ile dördüncü kitabım ‘Görünmeyen İki Düşman Biri Nefsin Biri Şeytan’ Kitaplarımın İsimlerini verip Kapağı, Tasarımı ile birebir ilgilenip sonucunda da iltifat edip Takrîz yazması şahsımı son derece mutlu etmiştir. Bu Şiir Kitabımı üzerimde çok büyük emeği olan 29 Mayıs 2023 tarihinde ebediyete irtihal eyleyen Merhum Üstadım Cengiz NUMANOĞLU ’nun ruhuna ithaf ediyorum. Rabbimiz, rahmet eylesin, Mekânı Cennet olsun.

     Numanoğlu Üstattan uzun yıllar beslendim,

     Hak, hakikat öğrenip insanlığa seslendim.

     Çok zaman duygulanıp gözler nemli hislendim

     Allah rızası için Misyonu ’nu üstlendim.

                                 Ömer LÜTFİ ERSÖZ

   Kitabımda bulunan Şiir başlıklarından bazıları: Münâcât, Naat-ı Şerif, Anahtardır Besmele, Kur’an-ı Kerim, Namaz, Nefis İle Şeytan, Kendine Gel Kardeşim! Müslümanca Yaşa Düze Çıkarsın, Hakikati Haykır, Seni Sevsin Yaradan, Hakikatin Peşindeyim, Hainlik Etme, Allah’ım Bizi Güzel Ahlaklılardan Eyle! Allah Vadinden Dönmez, Allah’a İsyan Etme! Allah’ın Rızasını Kazanmak Amacımız, Allah’ım Rahmetini Umarım, Allah’ım Bizi Mü’minlerden Eyle! Hak’kı Görsene, Âlimle Cahil Bir Olmaz, Oruç Ay’ı Hoş Geldin, Bu Şehir Konya, Akören Denince, Özüne Dönmelisin, Ölüm Değişmez Yasa, Hüzün Var Annem, İslam’ın Neferiyiz, Türkiye’ye Sevdalı, Haberin Var mı? Yiğitler, İstemem Şöhreti, Dava Eri Ol Yeter, Duâ, Gönülden Duâ Ederim, Dün Gece Ölümle Yüzleştim, Düşünme Vakti,15 Temmuz Gecesi Hainler Durduruldu, Devlet Millet El Ele, Selamlar Olsun, Zalimlere Kükrerler, Ya Rab! Bağışla, Yazıklar Olsun, Kadir Gecesi, Bayram, Zorlukla Beraber Kolaylık Var, Belh Şehrinde Doğdu Konya’ya Geldi, Kassam Tugayları, Vurulsun Siyonistler, Fatiha Sûresi, Savaş-Barış, Orman Yangınları, Rabbim Yardım Et, Beş Şeyin Kıymeti, Şükürler Olsun, Babam, Ömür Dediğin, Kara Kışa Dönmesin Günler, Haniye’nin Cihadına Şahidiz, Bayrak, Yılbaşı Senin Neyine? Kıyametin Kopması Yakın, Livâü’l-Hamd, Yaşam Formülü, Veda Hutbesi.

     Yazılarımda ve Kitaplarımda; öncelikle inanıp yaşamaya çalıştığım İslâm dininin hükümlerini, hak ve hakikatleri, insanlarımıza aktarıp güzel bir örnek olarak onlara da yardımcı olmaya gayret gösteriyorum. Ayrıca öldükten sonrası içinde amel defterimin kıyamete kadar açık kalıp Allah (c.c.)’ın rızasını kazanıp sevaplara nail olup cennetlere girip ebedi olarak nimetler içinde mutlu bir şekilde yaşamayı düşündüğüm için yazmış bulunuyorum. Mesajlarla dop dolu olduğuna inandığım Şiir Kitabımın insanlarımıza faydalı olmasını Allah(c.c.)’tan niyaz ederim. Hatalar şahsımdan kaynaklanmaktadır, güzellikler de Rabbimizden bir lütuftur. Gayret bizden, Tevfik Allah (c.c.)’tandır.  

Kitaplarımı; Çimke yayın evinden, İnternet üzerinden Satış yapan sitelerden, ekteki telefon ve mail adreslerinden temin edebilirsiniz.  omerlutfiersoz@gmail.com    kitapsatissm@gmail.com   Telefon Numarası: 0 505 410 94 36

     Bu eserimin ortaya çıkmasında duâlarını, desteklerini esirgemeyen; Eşime, Kızıma, Gelin Kızlarıma, Oğullarıma, Torunlarıma, Aile fertlerimizin her birine, katkı sunan kadim dostlarıma ve siz kitap dostlarına en kalbî şükranlarımı sunarım. Allah (c.c.) her birinizden ebeden razı olsun. Şiir Kitabımın hayırlara vesile olmasını Rabbimiz den niyaz ederim.

    Kitaplarımın yayınlanmasında, satın alınıp okunmasında duâ ve desteklerini esirgemeyen okuyucu kardeşlerimizin her birine gönülden şükranlarımı, saygı sevgi ve selamlarımı sunarım.   

     omerlutfiersoz@gmail.com

Instagram, içerik kısıtlaması tartışmalarının gölgesinde 14 yaşına giriyor

Yeni mahsul "kırma yeşil zeytin" damakları tatlandırmaya başladı

Misyon Bank, Türkiye'yi bölgesel saklama merkezi yapmayı hedefliyor

Deniz Harp Okulu öğrencilerinin "askeri turbo fan modülü" TEKNOFEST'te birinci oldu

Bakan Bayraktar, kıtalar arası enerji çalışmalarına ilişkin paylaşım yaptı

İTÜ öğrencileri geliştirdikleri sosyal robotu TEKNOFEST'te sergiliyor

KARDEMİR günlük 72 döküm üretimiyle rekor kırdı

Borsa günü yükselişle tamamladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yerelde üretim ve tüketim hedefiyle üreticileri destekliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı kuyumculara ilişkin denetimlerinde hız kesmiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
3.Beşiktaş 6 5 0 1 10 16
4.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 7 3 1 3 4 12
8.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
9.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
10.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
11.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
12.Konyaspor 7 2 3 2 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 6 1 4 1 -4 4
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 7 0 6 1 -11 1